Ugradnja silikona

Veliki broj žena svake godine se podvrgne nekoj od operacija na dojkama, bilo uvećanju silikonskim implantatima, korekciji asimetrije, redukciji dojki ili rekonstruktivnoj operaciji nakon mastektomije.

Svaka od njih želi proporcionalniju figuru svog tela, kako bi se bolje i sigurnije osećale.

Individualni pristup svakoj pacijentkinji i osluškivanje njihovih želja od strane hirurga vodi ka zajedničkom cilju, a to je da se odabere najbolja operacija kojom će se postići željeni rezultat.

Povećanje grudi

Uvećanje volumena grudi i poboljšanje oblika, uz pomoć implantata sa silikonskim gelom.

Operativna tehnika

Najčešće se koristi pristup ispod dojke, gde se plasira rez dužine do 4 cm, tako da bude sakriven u kožnom naboru i potpuno nevidljiv. U zavisnosti od implantata, formira se prostor iznad ili ispod grudnog mišića, u koji će se proteza smestiti, ostavljajući pri tom potpuno nedirnutu mlečnu žlezdu. Operativni pristup može takodje biti kroz bradavice ili iz pazušne jame. Ovaj poslednji koristi se kod osoba koje imaju skoro potpuno nerazvijene dojke i kod kojih bi svaki drugi rez bio primetan.

Trajanje procedure i anestezija

Procedura traje od 1 do 1,5 časa i obavlja se u opštoj anesteziji.

Oporavak

Povratak na uobičajene aktivnosti nakon nekoliko dana. Konci se skidaju posle dve nedelje. Preporučuje se nošenje grudnjaka.

Retke komplikacije

Prolazni poremećaj osetljivosti bradavica, blagi otok i osećaj napetosti, koji se povlače za 1-2 nedelje.